Wiring through the firewall?


Go Back   Jeep Cherokee Forum > Jeep Cherokee Forums > Jeep Cherokee Stock Technical Forum


CherokeeTalk.com is the premier Chrysler Jeep Cherokee Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-28-2009, 05:32 PM   #1
cheapa$$
Seasoned
Feedback Score: 0 reviews
 
cheapa$$'s Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Clinton Township, MI
Posts: 64
Default Wiring through the firewall?

Hey, are there any pre-existing spots to run some amplifier wiring through the firewall? Or do I need to drill a new hole? I am getting an Infinity Basslink to add some low end tone without taking up a ton of space with huge speaker boxes.




cheapa$$ is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-28-2009, 07:05 PM   #2
muddeprived
Retired Moderator
Feedback Score: 7 reviews
 
muddeprived's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ground, Planet Earth
Posts: 10,080
Default

Quote:
Originally Posted by cheapa$$ View Post
Hey, are there any pre-existing spots to run some amplifier wiring through the firewall? Or do I need to drill a new hole? I am getting an Infinity Basslink to add some low end tone without taking up a ton of space with huge speaker boxes.
Driver's side. Look underneath above the pedals and you will see a rubber grommet. I used that one for wires from my Flux Capacitor Heating Machine.
__________________
oe kame ngenga


http://www.ironman4x4fab.com/index.html :thumbsup:
muddeprived is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2009, 11:19 PM   #3
DannysXJ
Jr Member
Feedback Score: 0 reviews
 
DannysXJ's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Clinton, Missouri
Posts: 376
Default

Same hole i used to run the wiring for my system... works good. and very easy to get to. if you want a clean look you can run it under the trim all the way to the back..
__________________
96 Cherokee Classic 140k 4in lift
DannysXJ is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 03:11 PM   #4
tbone
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
tbone's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mount Carmel, Tennessee
Posts: 578
Default

I'm going to run my wires through the firewall on the passangers side so I don't have wire run from one side of the engine bay to the other. I plan on using half inch pvc and 2 elbows. Once I have the wire run I'm going to seal the pvc up with silicone. I bought a pack of assorted gromets at Advance and there is a large one to feed the pvc through. I'll post up some pics when it's done.
__________________
Who needs pavement, I own a XJ.
tbone is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 03:26 PM   #5
Prerunner1982
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Prerunner1982's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Edmond, Ok
Posts: 677
Default

I think there is one on the passenger side as well. If you look from the inside, just above the carpet's edge. This is where I had the power cable for my old amp run.
__________________
Jon
1993 2 Dr Sport 4x4
Prerunner1982 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2009, 08:07 PM   #6
cheapa$$
Seasoned
Feedback Score: 0 reviews
 
cheapa$$'s Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Clinton Township, MI
Posts: 64
Default

I found this rubber grommet, however right above it I had another set of wires in a wire loom running through the firewall so I tucked the amplifier power wire in with them and fed it through. I will take a picture in the morning for reference. I got everything run, so if my sub comes tomorrow it should be hook up and go.
cheapa$$ is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2009, 08:48 PM   #7
JeeperMatt
Veteran
Feedback Score: 0 reviews
 
JeeperMatt's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: , Whidbey Island, WA (misplaced Texan)
Posts: 1,024
Default

Don't forget to run the RCA cables down the opposite side from the power Thats why I went with the passenger side grommet for my power wire as I couldn't find RCAs that were the right length without having an excessive amount of leftover cable.
__________________
Awaiting tax return - SRT8 Grand

SOLD :( Little Miss 4.0 / AX15 / NP231, SYE, Woods 'shaft / 8.8 / RE 4.5 LA Hybrid, HD 3/8 LCA pockets / 33x12.50 Kevlars, 15x8 / EBC Sport Rotors drilled, slotted, G/S pads, ext. s/s lines f/r / AJ SuperRails / Treks unibody stiffies / ZJ tierod, draglink / trimmed fenders, YJ flares / 136A alt / Optima RedTop / 6-ga charging system wiring / K&N intake, TB spacer / Banks header > 2.25" > hi-flo cat > 2.5" straight & dumped / C4x4 hooks / 2500w stereo
JeeperMatt is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 12:32 PM   #8
jerman75
Veteran
Feedback Score: 0 reviews
 
jerman75's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Medina, New York
Posts: 1,174
Default

yyou dont need to worry aout running he signal line down the opposite side for a basslink. infinity did a great job with those and the filter will eliminate and possible engine noise. as for the power line under the hood, some black split loam and some wire ties along the existing stuff under there and after a little dirt you never know its there.


jerman75 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Go Back   Jeep Cherokee Forum > Jeep Cherokee Forums > Jeep Cherokee Stock Technical Forum
Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wiring harness? unklej's xj's Jeep Cherokee Stock Technical Forum 1 10-23-2009 10:54 AM
window wiring garett73 Jeep Cherokee Stock Technical Forum 5 10-09-2009 09:34 AM
wiring harness ZackXJ Jeep Cherokee Modified Technical Forum 22 10-08-2009 05:17 PM
Wiring Issues Trail Blazer Jeep Cherokee Modified Technical Forum 7 08-29-2009 03:24 PM
any holes in the firewall? muddeprived Jeep Cherokee Stock Technical Forum 5 12-21-2008 03:44 PM




All times are GMT -6. The time now is 09:59 PM.



Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd
-->

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0